Çiriş otu nerede yetişir

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen çiriş otu; sarızambak, dağ pırasası, yabani pırasa, gülik, güllük, kirkiş otu, kirgiç ve çiviş olarak da bilinen zambakgiller ailesinden sarı çiçekli ve çok yapraklı bir bitkidir.23-Apr-2021

Çiriş otu türkiyede nerede yetişir?

Çiriş otu ülkemizin hemen her tarafında yetişebilen nadir bitkiler arasındadır. Yoğunluklu olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bu ot aynı şekilde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun pek çok şehrinde de görülür.

Çiriş otu hangi illerde yetişir?

Türkiye'de hemen hemen her yörede yetiştiği bilinen çiriş otu daha çok Doğu, Güney Doğu Anadolu, Ege ve Akdeniz'de bolca bulunur.

Çiriş otu kilosu ne kadar?

🌱Çiriş Otunun Fiyatı: Nisan ayında sezonu başlayan çiriş otunun fiyatı kilosu 3 ila 10 TL arasında mevsimine ve yerine göre değişmektedir. O muhteşem tadına nazaran fiyatı çok çok ucuzdur.

Çiriş hangi ayda çıkar?

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Mart ve Nisan aylarında ortaya çıkar. Kendine has bir kokusu olan çiriş otunun diğer isimleri sarızambak, yabani pırasa, dağ pırasası, gülik, güllük, kirkiş otu, çiviş ve kirgiçtir.

Çiriş yemeği nereye ait?

Çiriş Yemeği (Erzurum Yöresinden)

Kişmir otu nerelerde yetişir?

Türkiye'de yabani bitki ya da kültür bitkisi olarak yetişir. Özellikle Konya, Burdur, Isparta yörelerinde bulunur.

Çakşır otu hangi bölgelerde bulunur?

Çakşır otu özellikle Hindistan'da yetişen bitki türüdür. Ülkemizde, Akdeniz, Güneydoğu, Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan fayda sağlayan bitkilerden birisidir.